Uğurcan’da Avrupa Telaşı!

Bu sezonki şampiyonluk yarışının şekillenmesinde büyük bir rol oynayan Trabzonspor file bekçisi Uğurcan Çakır; performansıyla tüm Türkiye’nin takdirini kazandı. Kalecilik meziyetleriyle ülke dışında da dikkat çeken başarılı oyuncu; yeni sezon için büyük takımların radarındaki isimlerden biri oldu. Bordo mavili ekibin yoğun bir şekilde tekliflerle uğraşmasının ve büyük bir kazanç elde etmesinin önünü açan yıldız kalecinin; yeni sezonda Trabzonspor’da kalamama ihtimali oldukça yüksek.
Geçtiğimiz günlerde Uğurcan Çakır’ın ağabeyi ve temsilcisi olan Necdet Çakır; ülkemizdeki bir basın kuruluşuna yaptığı açıklamalarla gündeme geldi. 26 yaşındaki kalecinin hakkında çıkan haberlere değinen Necdet Çakır; Uğurcan’ın Trabzonspor’daki hedeflerinden sonuncusuna ulaşmasına çok az kaldığını söyledi. Şampiyonluğun gelmesinin ardından gelen tekliflerle ilgileneceklerini belirten Çakır; Uğurcan’ın yakaladığı istikrar sayesinde kariyerinde önemli bir noktaya geldiğini belirtti.
Son 3 yılın en değerli Süper Lig oyuncusunun Uğurcan Çakır olduğuna değinen Necdet Çakır; gelen tekliflerin boyutu ve hangi takımlar tarafından geldiği hakkında hiçbir şey söyleyemeyeceğini açıkladı. Sezon sonuna dek ilgili kulüpleri beklettiklerini söyleyen Necdet Çakır; süregelen temaslara Uğurcan’ın dahil olmadığını, yalnızca kendisi ve yönetimin süreci devam ettirdiğini basına aktardı. Söyleşinin sonundaki sözleriyle de dikkat çeken Necdet Çakır; Trabzonspor’a da kendisine de resmi teklif yapan bir kulüp olmadığını, yalnızca ilgili olunduğu belirtilen temaslara yanıt verdiklerini kamuoyuyla paylaştı.
Geçtiğimiz sezonun sonundan beri transfer piyasasında çokça konuşulan isimlerden Uğurcan Çakır; EURO 2020 esnasında da birçok dev ekip tarafından izlenmişti. Inter, Milan, Sevilla, Newcastle United, Leicester City, Everton gibi kulüplerle çokça anılan Uğurcan; oyun profiline uygun ve Trabzonspor’a para kazandıracak bir kulübe imza atmak istiyor. Tecrübeli eldivenin ilk hedefinin Premier Lig takımları olacağı iddia edilmekte. Avrupa’nın en büyük ligi olması sebebiyle İngiltere’yi ilk sıraya koyan Uğurcan; diğer tekliflerde ise kulübün büyüklüğü ve oynama potansiyelini değerlendirecek.
Trabzonspor alt yapısından yetişen ve genç takımlarının tamamında forma giyen Uğurcan Çakır; 1461 Trabzon’da forma giyerek profesyonel kariyerine ilk adımı attı. Sonraki süreçte Trabzonspor kadrosunda görev almaya başlayan Uğurcan; halefi Onur Kıvrak’ın sürpriz bir şekilde gönderilmesinin ardından ilk 11’e girmeyi başardı. Takımının defans hattındaki başlıca güvencesi olacak bir performansla, uzun bir süredir kaleyi koruyan Uğurcan; 126 maçta 135 golü kalesinde gördü ve 38 maçta kalesini gole kapattı. Milli Takım’ın da birinci kalecisi olan 26 yaşındaki file bekçisi; 18 milyon euro tahmini değerle ligin piyasa değeri en yüksek ismi.