Uğurcan’a Benfica Teklifi!

Geçtiğimiz sezonu şampiyon olarak tamamlayan Trabzonspor‘da transfer çalışmaları son sürat devam ediyor. Kadrodaki eksiklerini kısa bir sürede tamamlamayı başaran bordo mavili ekip; geçtiğimiz sezondan bu yana devam eden sağ stoper eksiği için ise temaslarına devam ediyor. Öte yandan da gelen teklifleri değerlendirmek durumunda olan Karadeniz devi; son iki sezondur takımda büyük performans veren tüm isimler için yüklü meblağlarla karşılaşmakta. Önümüzdeki sezon da zirvenin bir numaralı adayı olmak isteyen Trabzon; kadro planlamasının bir diğer kısmından da başarıyla çıkmak zorunda.
Dün akşam itibarıyla Anastasios Bakasetas’ın satışının yapıldığına dair haberler, yönetim tarafından yalanlandı. Ancak transfer penceresinin açık olduğu süre boyunca Bakasetas’ın ayrılma ihtimali yüksek görülüyor. Bordo mavililere transfer olduğu dönemde kontratına serbest kalma maddesi koyduran Yunan oyun kurucu; 12 milyon euro yatıran her takımla mukavele imzalayabilecek konumda. Yakın dönemde Abdülkadir Ömür’ün de talipleri ortaya çıkarken, yeni sezon öncesinde satışının yapılma ihtimali bulunan bir diğer isim de Uğurcan Çakır oldu. Şampiyonluktan sonra ayrılmasına kesin gözüyle bakılan milli kaleci, beklenen seviyede teklif gelmemesi nedeniyle bu günlere kadar kulüpte kaldı.
Uğurcan’ın transfer olma ihtimalini yeniden güçlendiren gelişme ise Portekiz’de yaşandı. Benfica’nın kalecisi Vlachimodos’a gelen teklifleri kabul etmeyi planlaması, Uğurcan’ın da dev ekibin radarına girmesine yol açtı. Yunan kaleciyi 20 milyon euro civarında bir bedelle satmayı hedefleyen Lizbon ekibi; Uğurcan Çakır için de 15 milyon euroluk bir teklif hazırlamayı düşünüyor. Benfica yönetiminin Trabzonspor’la ilk teması gerçekleştirdiği öğrenilirken; bordo mavili ekibin yöneticilerinin de pazarlık sürecini başlattığı iddia edilmekte. Ahmet Ağaoğlu ve ekibi, Uğurcan için 20 milyon euronun gözden çıkarılmasını bekliyor.
Görüşmelerin zorlu geçeceği tahmin edilen bu transfer; Trabzon’un birinci kaleci transferine bağlı olarak da şekillenebilir. Yerli ve potansiyelli bir isimle anlaşmayı hedefleyen bordo mavililer; önümüzdeki sezon da şampiyonlukta kritik rol oynayabilecek kaleciler için nabız yoklayacak. Uğurcan’ın yerini doldurmasına bağlı olarak satışa onay vermeyi düşünen yönetim; Benfica’nın önerdiği 15 milyon euroya ek olarak, sonraki satıştan pay alma gibi opsiyonlarla da bu transferden ekstra kâr elde etmeyi deneyebilir. Uğurcan’ın da Avrupa’da boy göstermek istediği bilinirken; Benfica’yı da basamak transfer olarak tercih edebileceği konuşulmakta.
Trabzonspor alt yapısından yetişen Uğurcan Çakır, pilot takım hüviyetindeki 1461 Trabzon’da profesyonel futbola adım attı. 2016 yılında A Takım kadrosunda yer almaya başlayan 26 yaşındaki oyuncu; Onur Kıvrak’ın gönderilmesi sonrasında Trabzonspor kalesini devraldı. O günden bu yana gösterdiği performansla tüm ülkede takdir toplayan milli kaleci; geçtiğimiz sezonki şampiyonlukta da önemli işlere imza attı. Yılın en değerli oyuncusu olarak değerlendirilen yıldız kaleci; Trabzonspor kariyerinde 159 maçta 178 gol yedi ve 40 maçta da kalesini gole kapattı.