Trabzonspor’a Simone Edera Müjdesi

Sezon başında transfer edilen Fousseini Diabate’den verim alamayan ve Malili oyuncuyla yollarını ayırmayı planlayan Trabzonspor; sağ kanat için yeni bir alternatif buldu. Serie A ekiplerinden Torino formasını giyen Simone Edera, bordo mavililerin yeni transfer hedefi oldu.
24 yaşındaki İtalyan oyuncunun kiralanması için çaba sarf eden yönetim, kanat mevkiinde de oynayabilen Abdülkadir Ömür’ün uzun süreli sakatlığı sonrası bu transferi gündemin ilk sırasına koydu. İtalyan basınından çıkan Edera iddiası, oyuncunun satın alma opsiyonuyla kiralanmaya çalışıldığı yönünde. Kanatta ters ayaklı oyuncuları kullanmayı seven bir antrenör olarak bilinen Abdullah Avcı’nın; Edera transferini solak bir sağ açık olmasından dolayı da çok önemsediği belirtiliyor.
Serie A’da küme düşme potasında bulunan Torino’nun yalnızca 4 maçta forma şansı verdiği oyuncu; ayrılmak isteğini Torino yönetimine de bildirdi. Serie B’den Lecce’nin de ilgilendiği Edera, Trabzonspor’a transferi durumunda ilk defa yurt dışında bir kulüpte oynamış olacak. Torino alt yapısından yetişen Edera; Venezia, Parma ve Bologna’da da kiralık olarak forma giymişti.
Trabzon’un Kanat Alternatifleri
Sezon başında kadroya dahil edilen Diabate’nin Göztepe’ye kiralanması beklenirken, geçtiğimiz sezonun devre arasında takıma dahil olan Bilal Başaçıkoğlu ise Gaziantep FK’ya bedelsiz transfer oldu. Bu süreçte kadrosundaki kanat eksikliğini kapatmaya çalışan Trabzonspor; Papu Gomez ve Cedric Bakambu transferlerini maliyetleri nedeniyle rafa kaldırdı.
Edera’yla birlikte bir diğer alternatif olan Standard Liege’li Mehdi Carcela Gonzalez ise; sezon sonunda biten sözleşmesini fesh edebilmesi durumunda Trabzonspor’a imza atabilir. 31 yaşındaki oyuncunun bu sezonki düşüşteki form grafiği, Liege’in sözleşme feshine gitmesini sağlayabilir.
Haber: Turan Yaman / Spor Haber Ajansı (Trabzonspor)