Trabzonspor’a Bertrand İddiası!
Sezonu şampiyonlukla tamamlamak için gün sayan Trabzonspor; yeni sezon için hamlelerini erkenden tasarlamaya başladı. Geçtiğimiz sezonun son haftalarında transferin ilk adımlarını atan bordo mavililer; bu sayede kadrosunu erkenden kurmuş ve lige formda bir giriş yapmıştı. Bu sezonki muhtemel şampiyonluğu da bu hamlelere borçlu olduğunu söyleyen yönetim ve teknik heyet; yeni sezona da hızlıca bir giriş yapmayı amaçlıyor. Eksik kalan mevkileri uzun süredir belli olan bordo mavili ekip; bu bölgeler için görüşmelerini hızlandırdı.
Önümüzdeki sezon şampiyonluğa rağmen Devler Ligi’nde eleme oynaması kesinleşen Trabzonspor; bu sebeple kadrosundaki eksikleri kısa bir sürede tamamlamak istiyor. Sol bekte Puchacz’ın kadroda yer almayacağı kesinleşirken; transferdeki ilk hamlenin de bu bölgeye yapılması kararlaştırıldı. Stoper hattına da en az iki transfer yapması beklenen yönetim; hücum hattına ise takımdan ayrılanlar olması durumunda ekleme yapacak. Abdullah Avcı’nın ilk önerileri yaptığı sol bek mevkii için, geçtiğimiz günlerde sürpriz bir isim gündeme geldi.
Bu sezonun başında Southampton’dan Leicester City’e transfer edilen Ryan Bertrand; büyük beklentiler taşımasına rağmen istenen performansı vermekte zorlandı. Formayı Timothy Castagne ve Luke Thomas’a kaptıran İngiliz sol bek; önümüzdeki yıl bitecek sözleşmesinin sonunu beklemeden ayrılma kararı aldı. Ağustos ayında 33 yaşına girecek deneyimli oyuncu, kariyerinin bu kısmından itibaren ilk 11’de rol alacağı takımlara gitmek istiyor. Bu görüşünü Leicester yönetimiyle paylaşan Bertrand; transfer görüşmeleri yapması için izin almayı başardı. Bu sayede menajerine kulüp bulma yetkisi veren yıldız sol bek; Trabzonspor’a önerilen oyuncular arasında yerini aldı.
İngiliz ekibi Leicester’ın bonservis bedeli olarak yalnızca 1 milyon euro istediği Bertrand; Abdullah Avcı’nın izlemelerinden geçer not alması halinde Trabzonspor yönetimi tarafından transfer görüşmeleri için Türkiye’ye davet edilecek. Yaz aylarında Bertrand’ı bedelsiz olarak renklerine bağlayan Leicester ise; bu bedelin kabul görmesiyle birlikte transfere her halükarda izin vermeye hazır. Bordo mavili ekibin oyuncunun maaş taleplerini ve imza parası isteğini kısa bir sürede değerlendirmesi ve kabul görmesi durumunda çabucak imza aşamasına gelinmesi bekleniyor. Bu sezon da hızlı bir transfer dönemi geçirmeyi amaçlayan Trabzon yönetimi; Mısır asıllı İngiliz oyuncuyu transfer ederek, takıma bir lider oyuncu daha dahil etmeyi hedefliyor.
Kariyerine Gillingham ve Chelsea alt yapılarında başlayan Ryan Bertrand; Maviler’in oyuncu havuzundaki pek çok isim gibi kiralık olarak farklı kulüplerde yer aldı. Bournemouth, Oldham, Norwich, Reading ve Nottingham’dan sonra 3 yıl boyunca Chelsea rotasyonuna dahil olan Bertrand; 2014 Ocak’ta Aston Villa’da son kiralık dönemini geçirdi. 2015 yazında Southampton’a 13 milyon euroya transfer edilen İngiliz oyuncu; kırmızı beyazlı ekipte 6 yıl boyunca forma giydi. 6. yılda takımdaki yerini kaybetmeye başlayan Bertrand, kontratını yenilemedi ve Leicester’a imza attı. Bu yıl Leicester’da yalnızca 11 maça çıkan Bertrand; beklentilerin altında bir grafik çizdi.