Fenerbahçe’de Gündem Yeniden Hermoso!
Fenerbahçe‘de transfer gündemi bu haftayla birlikte önemli ölçüde yoğunlaşacak. Geçtiğimiz Pazar günü oynanan Başakşehir karşılaşmasında Livakovic, Oğuz Aydın ve Becao’nun sakatlığıyla sarsılan sarı lacivertliler; hafta içerisinde gelen Becao haberiyle sarsıntıyı daha şiddetli bir biçimde hissetti. Brezilyalı yıldızın çapraz bağ sakatlığı sebebiyle sezonu kapattığı haberini alan Fenerbahçe yönetimi, devre arasında yapmayı düşündüğü stoper takviyesini çok daha acil görmeye başladı. Bu sebeple de sportif direktör Mario Branco’nun başlıca mesaisi defans oyuncuları oldu.
Jose Mourinho’nun Oosterwolde’nin sakatlığıyla birlikte talep ettiği sol bek de oynayabilen stoper isteği, listenin 1 numarasındaki yerini koruyor. Defansı daha güçlü ve topla oynamaya elverişli hale getirmek isteyen Portekizli teknik adam, Jayden’dan boşalan bu rolü güvenilir ve iddialı bir isimle doldurmayı hedefliyor. Ayrıca Becao’nun sakatlığı ve Samet’in gözden düşmesiyle birlikte, defansın merkezine yerli bir alternatifin eklenmesi de gündemde. Fenerbahçe altyapısından yetişen Merih Demiral’ın, yerli hedefinde ilk sırada olduğu biliniyor.
Savunmaya Aranan Kan Hermoso!
Sezon başında da sol bek ve stoper rollerini üstlenecek bir oyuncu arayan Fenerbahçe yönetimi, Kostic’in gelişi ve Oosterwolde’nin performansı sayesinde bu arayışına ara vermişti. Ancak Oosterwolde’nin sezonu kapatması ve Avrupa maçlarında yaşanan sol bek krizi, sarı lacivertlilerin burada mutlaka bir ekleme yapması gerektiğini gösterdi. Yaz döneminde ağırlıklı olarak hücumcu beklerin gelme ihtimalini tartışan taraftarlar da, Ocak için güvenilir bir savunmacı alınmasını bekliyor.
Fenerbahçe’nin savunma için düşündüğü ilk solak stoper, yazın da gündemde çokça bulunan Mario Hermoso oldu. Ağustos’un son günlerinde Galatasaray’la anlaşmaya çok yaklaştığı bilinen İspanyol stoper, sonraki süreçte Roma’dan gelen teklifi kabul etmiş ve İtalya kariyerine başlamıştı. Ancak Roma’nın yaşadığı düşüş süreci ve Hermoso’nun da beklentileri karşılayamaması, tecrübeli savunmacının ilk 6 ayı sonrasında ayrılık kararı almasına yol açtı. Bu sezon Avrupa’ya gitme ihtimali gün geçtikçe düşen Roma yönetimi, görece yüksek bir maaşla anlaşmaya vardığı deneyimli isimle yollarını ayırmaya sıcak bakıyor.
Hem stoper hem de sol bek pozisyonlarında görev alabilen Mario Hermoso, yaz döneminde teknik direktör Jose Mourinho’nun da başlıca tercihlerinden biriydi. Ocak’ta oluşması beklenen bu fırsat sayesinde 29 yaşındaki savunmacıyı kadrosuna katmayı yeniden düşünen Fenerbahçe yönetimi, Roma’ya ödenecek cüzi bir ücret karşılığında savunmadaki sorununu çözebilir. Ancak Hermoso’nun Fenerbahçe’den de görece yüksek bir maaş talep etmesi, bu planın yeniden suya düşmesine yol açabilir. Bu ihtimalin yaşanması durumunda ise, PSV’yle olan kontratının son 6 ayına gelen Oliver Boscagli için teklif yapılabilir.
Mario Hermoso’nun Kariyeri
Real Madrid altyapısında yetişen ve eflatun beyazlılarda Castilla seviyesine yükselen Mario Hermoso, 2015’te ilk A takım deneyimini Real Valladolid’le yaşadı. 2016’da yeniden Castilla’ya gelen ve burada performansıyla dikkat çeken İspanyol savunmacı, 2017’de 12.5 milyon euro’ya Espanyol’a transfer oldu. Espanyol’da da 2 sezonda fark yaratan işlere imza atan tecrübeli isim, 2019 yazında 5 sezon kalacağı Atletico Madrid’e 25 milyon euro karşılığında transfer oldu.
Atletico Madrid’in istikrarlı rotasyon oyuncularından biri olan Hermoso, son sezonunda yaşadığı düşüş sonrasında kontratını yenilemedi ve Eylül’de bedelsiz olarak Roma’ya geçti. Bu sezon 12 maçta top koşturan deneyimli stoper, 1 gollük skor katkısı da sağladı.