Fenerbahçe’de Belotti İddiası Alevlendi!

Yeni sezon için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdüren Fenerbahçe; teknik direktör konusunda da ilk somut adımları attı. Jorge Jesus’la Portekiz’de buluştuğu ortaya çıkan Fenerbahçe başkanı Ali Koç; önümüzdeki sezon için şampiyonluk hedefini net bir şekilde ortaya koymak istiyor. Kadronun ana omurgasının İsmail Kartal döneminde oturmuş olması; sarı lacivertlilerin minimum transferle sezona başlamasının önünü açabilir. Sol bek, ön libero ve kanat eklemeleri yapmasına kesin gözüyle bakılan Fenerbahçe; bir numaralı önceliğini ise santraforda kullanacak.
Jorge Jesus’un her takımında en büyük önem atfettiği santrafor pozisyonu; Fenerbahçe’de çalışması durumunda da önemli bir noktada konumlanacak. Geçmişte pek çok büyük santraforun yıldızını parlatan Portekizli çalıştırıcı; Aralık 2021’de bıraktığı Benfica’da ise son günlerin popüler forveti Darwin Nunez’i takıma kazandıran isim olmuştu. Fenerbahçe için yaptığı kadro çalışmasını kısa sürede tamamlayan Jorge Jesus’un; başkan Ali Koç’tan öncelikli olarak gol yollarında çok etkili bir santrafor istediği öğrenildi.
Fenerbahçe yönetimi de; transfer bütçesi için tüm ayarlamaları yaptıktan sonra, Jesus’un istediği forvet tipinde bir ismin geleceğine dair ilk sözü verdi. Santraforda güvenilir ve takımı ileri taşıyacak bir aday tespit eden sarı lacivertli ekip; Jesus’un da listesinde bulunan Andrea Belotti için temaslarını yoğunlaştırdı. Torino’yla olan sözleşmesini yenilemeyeceği konuşulan tecrübeli golcü; Avrupa’nın dev ekiplerinin radarında. Bu ekipleri aşarak imzayı attırmayı amaçlayan Fenerbahçe yönetimi; oyuncunun menajeriyle olan görüşmelerde ilk kontrat beklentisini de öğrendi.
Milan, Arsenal, Napoli gibi ekiplerin listesinde olduğu bilinen İtalyan santrafor; bu takımlardan istenen sözleşme şartlarını bulamaması halinde Fenerbahçe’yi düşünebilir. Oyuncunun menajerinin taleplerini değerlendirmeye alan yönetim; 4 milyon euro maaş ve imza parası isteğini pazarlıklarla düşürmeye çalışacak. Diğer takımlardan daha düşük teklifler alması beklenen deneyimli santraforun; kısa süreli bir Fenerbahçe macerası sonrasında İtalya kariyerine devam etmesi de ihtimal dahilinde. Fenerbahçe ise, Mesut Özil’in sözleşmesinden çıkılması halinde Belotti için istenen maaş teklifini hemen kabul etmeyi planlıyor. Bu hamlenin Haziran ayına kadar tamamlanması amaçlanıyor.
AlbinoLeffe alt yapısından yetişen Andrea Belotti; burada gösterdiği performansla genç yaşta Palermo’nun yolunu tuttu. İtalyan ekibinde gösterdiği performansla potansiyelini kanıtlayan yıldız oyuncu; 2015 yazında 8.4 milyon euroya Torino’ya transfer oldu. Torino’da ise 7 sezondur takımı taşıyan isimlerin başında gelen başarılı santrafor; İtalya Milli Takımı’nın değişilmez isimlerinden biri olmayı başardı. EURO 2020 kadrosunda da önemli görevler alan Belotti; kariyerindeki iki kupadan birini de bu şekilde kazandı. Torino formasıyla toplamda 247 maça çıkan Belotti; 110 gol 28 asist kaydetme başarısını gösterdi.