Dünya Kupası Elemeleri'nin Muhtemel Rakipleri Belli Oldu » Spor Haber Ajansı

Dünya Kupası Elemeleri’nin Muhtemel Rakipleri Belli Oldu

Dünya Kupası Elemeleri’nin Muhtemel Rakipleri Belli Oldu
19.11.2020
344
A+
A-

UEFA Uluslar Ligi grup maçlarının tamamlanmasının ardından, 2022 Dünya Kupası için yapılacak elemelerde; takımların sıralamalarıyla birlikte hangi torbalarda yer alacakları belli oldu. Milli Takım’ımız kura çekiminde 2. torbada yer alacak.

7 Aralık’ta FIFA’nın İsviçre Zürih’teki merkezinde yapılacak kura çekiminde; 1, 3 ve 4. torbadan rakiplerle eşleşecek. Elemelerde çekilen grupların; 5 grubun 6 takımlı, 5 grubun ise 5 takımlı olacak. Gruplardan lider olarak çıkanlar Katar biletini alırken; 2. olan takımlar, UEFA Uluslar Ligi’nden gelecek iki takımın da katılımıyla 12 takımlık bir play-off turu oynayacak. Bu turdan galip çıkan son 3 takım da Katar’daki Dünya Kupası’na katılmaya hak kazanacak.

Dünya Kupası Elemeleri'nin Muhtemel Rakipleri Belli Oldu 1

2022 Dünya Kupası Elemeleri’nde Türkiye’nin muhtemel rakipleri ve Milliler’imizin yer aldığı torbaların tam listesi ise şöyle:

1. TORBA: Belçika, Fransa, İngiltere, Portekiz, İspanya, Hırvatistan, İtalya, Danimarka, Almanya, Hollanda

2. TORBA: Türkiye, İsviçre, Polonya, İsveç, Galler, Avusturya, Ukrayna, Sırbistan, Slovakya, Romanya

3. TORBA: Rusya, İrlanda, Çekya, Macaristan, Norveç, Kuzey İrlanda, İzlanda, İskoçya, Yunanistan, Finlandiya

4. TORBA: Bosna Hersek, Slovenya, Karadağ, Kuzey Makedonya, Arnavutluk, Bulgaristan, Belarus, İsrail, Gürcistan, Lüksemburg

5. TORBA: Ermenistan, Güney Kıbrıs, Faroe Adaları, Azerbaycan, Estonya, Kazakistan, Kosova, Litvanya, Letonya, Andorra

6.TORBA: Malta, Moldova, Liechtenstein, Cebelitarık, San Marino

2022 Dünya Kupası; Katar’da yapılması sebebiyle, Dünya Kupası tarihinde ilk defa kış aylarında gerçekleştirilecek. 21 Kasım – 18 Aralık 2022 arasında planlanan turnuvanın, pandemi nedeniyle tarihlerinde değişiklik yapılma ihtimali de FIFA’nın gündemindeki maddelerden biri olarak güncelliğini koruyor. Pandeminin gidişatına göre kupanın yeri ve tarihinde değişiklikler görülebilir.

Haber: Tuğçe Uygur / Spor Haber Ajansı (Dış Haberler)

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.