Başakşehir'den Çifte İmza! » Spor Haber Ajansı

Başakşehir’den Çifte İmza!

Başakşehir’den Çifte İmza!
10.02.2022
95
A+
A-

Bu sezon Süper Lig’de geç de olsa istikrarı yakalayan ekiplerden biri olan Başakşehir; devre arasında yaşadığı Visca kaybını tolere etmek ve on numara eksiğini kapatmak adına yoğun bir çalışma yürüttü. Bu süreçte Serdar Gürler ve Salih Uçan’ı da kadrosuna katan İstanbul ekibi; Emre Belözoğlu’nun raporu doğrultusunda belirlediği iki isimi İstanbul’a getirdi. Kiralık olarak transfer edilen Trezeguet ve Pizzi’yle hücum hattını zenginleştiren Başakşehir; ligde üst sıralarda tutunma hedefi için önemli adımlar atmış oldu.

İki transferle de aynı anda sözleşme imzalayan Başakşehir; başkan Göksel Gümüşdağ’ın da katılımıyla basına tanıtıldı. Benfica’dan kiralanan Pizzi ve Aston Villa’dan kiralanan Trezeguet’nin basının sorularını yanıtladığı bu toplantı; her iki oyuncunun da turuncu lacivertli ekibe katılmaktan dolayı mutluluk duyduğunu gösterdi. Hem Pizzi hem de Trezeguet’nin Türkiye’ye gelirken oldukça pozitif bakması ise; futbol severlerin sezon sonuna dek başarılı performanslar izleyebileceğine işaret ediyor.

Geçmişte Kasımpaşa’da forma giyen ve İstanbul ekibinden Aston Villa’ya satılan Trezeguet; İstanbul’u ikinci evi olarak gördüğünü ve yeniden burada olmaktan dolayı mutlu olduğunu söyledi. Sezon sonuna dek kiralık olarak katıldığı Başakşehir’de elinden gelen performansı göstermeye çalışacağını belirten Mısırlı oyuncu; Başakşehir’in üst sıralara çıkması için çalışacaklarını söyledi. Turuncu lacivertlilerin bu sezonki yıldızlarından Okaka’yla daha önce Anderlecht’te beraber oynadıklarını söyleyen Trezeguet; Belçika’da yakaladıkları uyumu bir kez daha elde edebileceklerini ve kolektif oyunu geliştirebileceklerini sözlerine ekledi.

Başakşehir'den Çifte İmza! 1

Benfica’da uzun yılla top koşturduktan sonra Başakşehir’e kiralanan Pizzi ise; kendisi için yeni bir macera başladığını söyledi. Ülkenin en güçlü kulüplerinden birine geldiğini söyleyen Portekizli on numara; burada da geçmişte olduğu gibi en üst seviyelere çıkmak için çabalayacağını basın mensuplarına aktardı. Kulübe gelmeden önce Gedson Fernandes ve şimdiki takım arkadaşı Junior Caicara’yla fikir alışverişinde bulunduğunu aktaran Pizzi; her iki isimden de olumlu referanslar alması sayesinde kulübe katıldığını ve en yüksek seviyelere çıkmaya çalışacaklarını söyledi. Hücum hattındaki tüm pozisyonlarda görev alabildiğini de belirten 32 yaşındaki oyuncu; teknik direktör Emre Belözoğlu’nun görev vereceği her konumda performans verebileceğini söyledi.

Pizzi ve Trezeguet; sezon sonuna dek Başakşehir formasını giyecekler. Satın alma opsiyonları bulunmayan iki isim de; kalmak istemeleri halinde kulüplerinden yardım alabilecek konumda. Trezeguet’nin bu sezon Aston Villa’da yalnızca 1 maçı bulunurken; Pizzi’nin ise 30 maç oynamasına rağmen, Jorge Jesus’la olan tartışması sonucu kadro dışı kalması nedeniyle gönderildiği öğrenildi. Her iki ismin de Cumartesi günü oynanacak Gaziantep FK maçında kadroda olması bekleniyor.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.