Başakşehir Konya Engeline Takıldı
Süper Lig’in 32. haftasında Medipol Başakşehir, İttifak Holding Konyaspor deplasmanına konuk oldu. Gol düellosu şeklinde geçen mücadelede kazanan 4-3’lük skorla Konyaspor oldu. Rakibi Trabzonspor’un da Denizli’de puan kaybı ile avantajını korudu. Konyaspor ise bu sezon Başakşehir’e bir maçta 4 gol atan ilk takım olurken çok önemli üç puanı cebine koydu. Turuncu lacivertli ekip, ligin 33’üncü haftasında sahasında Hes Kablo Kayserispor’u mağlup etmesi halinde şampiyonluğunu ilan edecek. Öte yandan İttifak Holding Konyaspor ise bu galibiyetle birlikte küme düşme hattından kurtuldu. Puanını 33’e yükselten Konya ekibi, haftayı rakiplerinin puan kaybetmesinin ardından 14’üncü sırada noktaladı. Karşılaşmada ev sahibi ekibe galibiyeti getiren golleri 20 ve 45+1. dakikalarda Farouk Miya, 28. dakikada Ömer Ali Şahiner ve 85. dakikada Nejc Skubic kaydetti. Medipol Başakşehir’in golleri ise 3. dakikada Edin Visca (pen.), 70. dakikada Volkan Fındıklı (kk.) ve 77. dakikada Eljero Elia’dan geldi. Karşılaşma İttifak Holding Konyaspor’un 4-3 üstünlüğüyle sona erdi. İttifak Holding Konyaspor puanını 33’e yükselterek 14. sıraya yerleşirken, Medipol Başakşehir ise 66 puanda kaldı.
Medipol Başakşehir ligde önümüzdeki hafta Hes Kablo Kayserispor’u konuk edecek, son haftada ise Kasımpaşa’nın konuğu olacak. İttifak Holding Konyaspor ise Trabzonspor’a konuk olduktan sonra son haftada Aytemiz Alanyaspor’u ağırlayacak.
Okan Buruk: Şansımız Devam Ediyor
Karşılaşmanın ardından açıklamalarda bulunan Başakşehir’in teknik direktörü Okan Buruk, üzgün olduğunu ve geri çekilmeleri nedeniyle rakiplerine engel olamadıklarını belirtti. Buruk “Hem bu kadar maç sonra kaybettiğimiz için hem de çok gol yediğimiz için mutlu değilim. Maç içinde çok kopukluklar yaşadık. Maça golle başladık ama gereksiz bir şekilde geriye çekildik. Oyuncularımın ileri çıkması için çok bağırdım ama olmadı. Rakibimiz forvetsiz oynadığı için adam paylaşımında çok sıkıntı yaşadık. Kalemize her gelen top da gol oldu. İkinci yarı hamlelerimizi yaptık. Sistemimizi 4-4-2’ye döndürdük. İstediğimiz üretkenliği sağladık ve 3-3’ü yakaladık. Oyun istediğimiz hale gelmişti ama kaybettiğimiz bir topla gol yedik. 3-3’ten sonra 1 gol atsak şampiyon olabilirdik. Şampiyonluğu ilan edemediğimiz için üzgünüm. Şansımız devam ediyor.” ifadelerini kullandı.